• Post published:februar 19, 2021
  • Reading time:5 mins read
  • Post comments:0 kommentarer

Opdatering og siden sidst

Facebook gruppen kom godt fra start og jeg takker alle for at være med ombord og hjælpe til med at samle puslespils brikkerne og finde det sidste kildemateriale.

Jeg har tænkt mig at skrive en løbende opdatering hen ad vejen. Der kan godt uger imellem hver og dette er så den første.

Der bliver jongleret med 1000 bolde i luften og jeg har talt og skrevet med utallige mange mennesker de sidste tre uger. Så mange at jeg fik seneskedehindebetændelse i min underarm nogle dage. Men det tegner rigtig godt. Der er god og positiv medvind.

Har fået dejligt mange tilsagn om kommende historier som er på vej. En del er sendt materiale via hjemmesiden her.

Efter en fin samtale med Copydan skal jeg have oprette en ordning, men der ligger et enormt arbejde foran mig med at indhente tilladelser fra så mange fotografer som muligt. Ind til videre er det lykkes mig at få tilsagn og tilladelse fra en del meget venlige amatør fotografer.

Har også lokaliseret en del profesionelle fotos fra 80’ernes karnevaller, bl.a. hos Scanpix som ligger inden med en flot samling. Har talt med dem og præsenteret projektet – men det vil koste minimum 750 uden moms pr foto… Det er der simpelhent ikke midler til. Ærgerligt, da der er nogle vidunderlige foto her bl.a. af båd karnevalet i Nyhavn.

Så jeg har overvejet at alligevel forsøge at søge fonde, nettop til at kunne betale honorar samt løbende udgifter og jeg har undersøgt lidt, men der er hverken tiden til det og jeg kan ikke jonglere med flere bolde pt. Så det kommer så ikke til at ske. Men så søges der andetsteds og vil finde en anden vej med at opdrive de fotos fra 80’erne projektet står og mangler.

Ny printer og to gamle karnevalsbøger er blevet købt hjem fra den blå avis.

Desværre er den unikke karnevals plakat fra 1981 (trykt på Christiania lige før det første karneval i 82) gået “tabt” hos postnord. Sælgerne af plakaten har oprette en sag. Men efter at have ventet i 50 minutter i telefonen hos Postnord for at følge op på “sagen” kunne den ellers så flinke dame fortælle mig, at chancen for at de vil finde den var forsvindende lille. Så der findes kun et lille halv utydeligt foto jeg kan bruge i bogen. Drøn ærgerligt.

Har også lokaliseret en stor unik foto dias samling fra 80’ernes karnevaller – som desværre er gået tabt pga. skimmelsvamp eller “diaspest” lader det til. Det siger blot, at så meget des jo mere, er det vigtig at der redes hvad redes kan.

Har ikke en løsning med de mange avis udklip og tilladelser endnu – der arbejdes på det. Men jeg lokaliseret en skøn samling hos statsbiblioteket af gamle aviser fra tidligere udgivere som ikke længere findes, såsom “Det Fri Aktuelt” og “Land og Folk” “Socialistisk Dagblad” som der forhåbentlig kan gøres brug af. Der har jeg fundet nogle skønne beskrivelser og artikler.

Har lokaliseret at der i sin tid blev lavet en dokumentar film om karnevallet i 1983. Noget som var ret nyt for mig. Har været i kontakt med Columbus film i håb om at kunne se eller købe filmen, men de kunne ikke hjælpe. Jeg har så lokaliseret og forgæves forsøgt at få kontakt med instruktøren af filmen. Det kunne ellers være ret interesant at både genopleve et 80’er karneval og få historien med i bogen omkring filmen. Lad os håbe det lykkes senere.

Københavns museum har venligst hjulpet mig med at opsøge logo dukken fra 1984 – også uden held. Men til gengæld er har det lykkes mig at få kontakt til selveste skaberen af dukken som også skabte den kendte lille logo der kendes så godt fra bl.a. bades og plakter. Han har efter en søgning fundet original tegningen i sit sommerhus og har delt historien bag til, som er ganske vidunderlig. Dette var en af de helt store puslespils brikker i dette projekt. Er meget glad for dette lykkes.

Sidst men ikke mindst er det lykkes at komme i kontakt nogle af de tidligste arrangører fra 1982/83 der stadig efter næsten 40 år havde liggende helt ubeskriveligt og unik kildemateriale liggende. Dette er blevet doneret og tilsendt projektet og jeg har skannet koncentreret i 14 dage. At tale med dem, læse disse papier, og sidde med dem i hånden, er af de største oplevelser jeg har opleve i dette her bogprojekt ind til videre.

Har også været i kontakt med trykkeriet som skal trykke bogen. De skal have bogen klar til tryk i god tid pga af Corona der altid er travlhed sidst på året. Det betyder at jeg må lukke af for indslag og bidrag – både tekst og billeder, seneste maj/juni.

Når alt dette indleden og sidst research arbejde er i hus, kan jeg endelig fokuserer på at få sat bogen op. Det er den del som tager længst tid.

Det var det for denne omgang. Der sker meget mere, som jeg ikke har fået med her. Men jeg håber det har kunne give lidt indsigt i hvad der er sket siden sidst og hvor bog processen er lige nu.

Har du nogle spørgsmål, indspark, eller andet så skriv eller ring.

Alt godt

Søren Bie

Skriv en kommentar