• Post published:marts 20, 2021
  • Reading time:7 mins read
  • Post comments:0 kommentarer

Hej alle sammen. Så er der lidt nyheder “siden sidst”

1.
Anekdoter – de er nu begynde at dukke op og de er super fede. De er sendt via e-mail, eller via hjemmesiden samt fra telefonsamtaler og møder.

2.
Vidunderlig Lotte Middelboe har været forbi med en fantastisk historisk mappe som indehold flere årgange af foreningsbladet Karnevalby Nyt. Det emner af gode historier og jeg er næsten færdig med at skanne dem.

Det tager i øvrigt laaaangt tid at skanne alt, fordi det gøres på 1200 DPI der er en meget høj opløsning og egner sig godt til tryk. En enkelt side tager flere minutter at skanne og fylde små 20 mb. Der er iøvrigt indkøbt en ny harddisk og der tages regelmæssigt backup.

Lotte og jeg lavede også en kort brainstorm omkring hvilke emner der mangler og hvem, hvad, hvor, der kan følges op, så vi kan få så mange emner i hus imens tid er. Hun er iøvrigt drøngod til at hjælpe til projektet her og der er fundet mange puslespil brikker der manglede.

3.
Så er sagen omkring fotografen Henrik Swane endelig fundet en afslutning efter flere års korrespondance har vi forsøgt på at finde og få nogle af Henriks historiske billeder til det gamle Karneval.dk og nu i et forsøg til at få det med i bogen.

Desværre blev det ikke til et heldig og særligt godt udfald.

Når jeg skriver “vi” er der fordi korrespondancen til Odsherreds Kunstmuseum som opbevarer Henriks billeder, går år tilbage. Helt tilbage til 2012.

Her er et udsnit fra den første mail jeg skrev til dem i januar.
_________

“I 2012 skrev min veninde Jane Kirkevang til museet for at høre ind til nettop det samme. Hun hjalp projektet med at opsøge kildemateriale til bogen. Jane er desværre ikke længere iblandt os, så hun kommer desværre ikke til at opleve det færdige resultat af hendes arbejde med bogen. Jeg fandt denne responds på en korrespondance Jane havde til museet. Se nedenunder. Det lader til det aldrig blev fulgt op og gik i glemsel.”
_________

Derefter tog jeg handsken op igen og har forgæves forsøgt at gøre Janes arbejde lidt ære og finde ud af hvad der er sket med Henrik mange dias han tog igennem mange af de tidlige karnevaller. Denne gang skrev de tilbage.

Kort om Henrik Swane: Henrik var en livlig lille fotograf som hoppede rundt med sin karakteristisk alpehue og forevigede en masse vidunderlig kultur historie. Har tog tusenvis af DIAS fotos af alle mulige parader til mange af de tidlige karnevaller.

Men museet har ikke opfyldt deres ansvar og efter min mening, særlig gode til at passe på hans kæmpe samling af karnevals billeder. De er nemlig allesammen ved at gå til de evige kultur historiske jagtmarker, pga. af dårligt opbevaring så der er gået skimmelsvamp i samlingen.

Alt hvad de kunne hjælpe med, var at tilbyde en affotografering af nogle få fotostater med karnevalsmotiver til en pris af 1500 kr stk. eks moms….

Jeg tilbød at træde til og hente, rense og digitaliserer og katalogiserer henriks billeder (hvad ville være et gigantisk arbejde ind over bogen) altsammen fordi, noget måtte gøres, så jeg tilbød at gøre det gratis og undgå økonomi ind over, hvis jeg måtte bruge nogle billeder til bogen.

Men det blev et nej tak, men ville gerne gå ned til 400 kr. stk hvis de fik taget fat på at redde samlingen. Men det lå nederst på “to do” listen fra musset.

Drøn ærgerligt Vi forsøgte.

4.
Af de positive “siden sidst” er der mange herlig responds og vidunderlig bidrag af kildematerialer til bogen. Jeg har bl.a haft god korrespondance til nogle af de oprindlige og tidlige arrangører af det første karneval. Og jeg skanner for tiden helt igennem fantastisk materiale som er det pureste guld.

5.
I forrige sidste nyt omtalte jeg en foto serie fra 1983.
De er nu blevet skannet og de er bl.a fra Østerbros Karnevalsgruppe to “prøve parader” og er superb flotte. De sødeste farverigste fotos og børn som morer sig.

6.
Efter påske har jeg en aftale med selveste maestro Michael Aabye omkring et interview. En af de helt store puslespil brikker der mangler er nemlig historien omkring Kolibri. Det ser jeg meget frem til, også fordi Michael er så kanon cool.

7.
I 2003 skrev en fotograf til mig omkring gamle billeder fra tidligere karnevaler.
Han sendte mig nogle og jeg har forsøgt at finde Leif igen for at finde ud af resten.

(“Hej Søren. I efterlyser gamle billeder fra tidligere år. Disse er tagne i perioden 83-00, Desværre ved jeg ikke årstal for det enkelte billede. Jeg har mange fler men de er på dias og papirbilleder. Jeg har et langsigtet projekt på at få disse scannet til digitale billeder. I må godt bruge disse. Mange Samba Hilsener. Leif” )

Leif er her desværre ikke mere. Han er taget videre til Nangijala, så vi må nøjes at nyde og ære ham med de fotos han nåede at sende til mig i sin tid.

8.
Et positiv feedback er kommet ind omkring tilladelse til at vise materiale fra en vidunderlig fed karnevals kostume bog fra 1983.

9.
Plakaterne er endelig ved at være “lige igen efter at have været rullet op i årevis. De gamle kan nu ses på Karneval.dk som også har fået en synopsis til bogen. Den var blevet efterspurgt.

10.
De tre Samba Revyer endelig er blevet digitaliseret fra gamle VHS bånd. Det er så fedt. Ved de første test er stillfotos i så ok kvalitet, at det godt kan bruges til bogen.

11.
Har kontaktet tre fotografer omkring fotos fra de tidligeste karnevaler. Desvære uden held. En samling var gået tabt ved en skilsmisse flytning? Skide øv sgu. Det er stadig drøn svært at opdrive fotos fra de første karnevaller. Arbejder på det.

12.
Gruppen her lader til at vokse og bruges herligt med minder og opslag. 10000000 tak blive endelig ved og inviter gerne.

13.
PH Prisen som Karnevalet fik i 1982 har jeg fundet og den ligger nu her på mit skrivebord i en fin blå kuvert. (stor puslespil brik er på plads her)

Flere aftaler – 1000 andre ting og en masse mere.

Håber ellers alle trives og nyder det spirende forår som prøver at bryde frem.

Har i nogle spørgsmål eller ideer, indspark. Brug blot gruppen her, send mig en besked eller ring.

Jeg arbejder videre.

Stay tuned

Skriv en kommentar