• Post published:januar 10, 2023
  • Reading time:4 mins read
  • Post comments:0 kommentarer

Vinter……. Det er godt pænt stykke tid siden, siden der kom lidt opdatering herfra tegnestuen. Arbejdet køre igen stille og roligt. Efter en periode i sent efterår måtte projektet går ufrivilligt ned på laveste gear. Her er lidt information omkring arbejdet med bogen.

Jeg måtte tage endnu en “timeout” da livet i alt sin almindelighed, kuldsejlede mig endnu en gang. Mit efterår blev temmelig kaotisk. Mine to elskede små drenge krævede sit, med klassisk forkølelser og to ture med skoldkopper (den ene er to år og den anden fire år), men det del er efterhånden en del af “bogværket”, som jeg ynder at kalde bogprojektet. Ungerne var nu ikke så meget grunden til, at jeg måtte sætte bakgearet i kraft.

Det var min kære dalmatiner hund Solveig, der pludselig gik hen og blev dødeligt syg. Hun måtte aflives, og jeg fik kun tre dages varsel. Hun blev 9 år.

I hele forvirringen og tabet af min elskede ven, opstod en ny muligheden for at få en ny hvalp med det samme, og jeg tog den. Kort tid efter tromlede en atom hvirvelvind ind i vores liv. Sommer som den lille tæve hedder. Også en dalmatiner – har komplet overtaget de sidste par måneder.

Den skulle gøres renlig, og kan slet ikke kende forskel mellem hvad der hunde eller børnelegetøj. Syleskarpe hvalpe tænder der skal bide i ALT……. – samtidigt har jeg skiftet arbejdsplads og meget mere.

Så “livet” udenom bogprojektet har krævet sit.

Men nu bog arbejdet nu igen på fuld damp. Dette nyhedsbrev har kort fokus på opsætning og testprint.

Der bliver stille og roligt hældt indhold i, og de første design tests har så småt vist sig. Der er stadig, utroligt meget der skal sættes ind, justeres, tilpasses osv. Hvert enme bliver stille og roligt mættet og færdiggjort. Det tager tid, men vedholdenheden er intakt. Heldigvis er mængden af kildematerialet er enormt.

Nogle dage er det kun få billeder eller tekst som er resultatet af en dags arbejde. Eksempelvis søgen efter fotos som skal passe til en konkret tekst og er relevant til emnet. Det skal findes i “arkivet” og de skal igennem en grafisk behandling, så de står flot og skarp så det kommer til at se godt ud på print til sidst. Der er allerede en lang kø af planlagte emner som pænt venter på tur.

De første test print.

En af milepælene opnået. Jeg har besøgt to trykkerier her i København for at få lavet testprints. Den første var en skummel oplevelse. En meget ringe service og et forfærdeligt dyrt resultat. ret ærgerligt, men til gengæld det andet trykkeri, en meget positiv oplevelse der gav stor glæde. Det godt nok dyrt (som hele projektet er) men her foran mig, og op på den store opslagstavle er de første 50 test print sider.

Det er en ret vigtig øjeblik at endelig kunne se et fysiske (godt nok test mockup) resultat, men det indikerer at projektet er på rette vej.

Er i kontakt med mange sambaister, venner og bekendte omkring kildemateriale. Bl.a. for at finde information til en specifik tekst, eller konkret foto. Hvem, hvad hvor. 40 års Karneval er noget af et puslespil.

Det var det i denne omgang. Kontakt mig gerne, hvis du har noget på hjertet, kommentarer, spørgsmål mv.

Alt godt

Søren Bie

Skriv en kommentar