• Post published:august 15, 2023
  • Reading time:7 mins read
  • Post comments:0 kommentarer

Nyhedsbrev 13 – August 2023

Hej alle

Så er der en sensommer opfølgning på bogprojektet, som køre godt, stille og roligt fremad.

Arbejdstempoet er stadig sat med vilkårende. En heftig legesyg vildbasse af en ung Dalmatiner hvalp og to vidunderlig børn på to og fire år, der selvfølgelig skal have og kræver deres fokus.

De timer der kan blive sat af til projektet er først, når mit reelle arbejde som grafisk designer & web master er veloverstået, imens mine børn er i vuggestue og børnehave. Men så bliver der også arbejdet målrettet og koncentreret.

Arbejdet på bogen består af en stor del, som går med at finde de rigtige fotos og optimerer dem, samt en skøn blanding at indsætning og opsætning af layout. Hvis der en tekst til emnet, skal det passe til motiverne og rettes, og hvis der ingen tekst findes, skal det skabes.

Så, ét enkelt emne, på bare en eller få sider, kan tage flere dage af få færdiggjordt og det er bestemt ikke lige mit foretrukne tempo at arbejde med generalt. Men sådan har bogens altså krævet sit eget tempo og sin ret. Noget som kom bag på mig og jeg har skrevet lidt om, et et af de forrige nyhedsbreve. Gennemarbejdet ting tager tid. Heldigvis er nyder jeg hvert sekund. Denne historie og dette emne er så livsbekræftende.

Eksempelvis tog emnet Båd karneval ca. en uge endelig at få færdiggjort med opsætning i bogen.
Det emne var opbygget og forberedt over længere tid. Det fundene og fantastiske kildemateriale gik endelig op i en højere enhed.

Ud over de mest fantastiske fotos af grupperne der spille og danser på bådene, er der plakat, håndskrevet noter og ikke mindst, nogle helt unikke fotos af Nyhavn, hvor man kan se Båd Karnevallet set fra fugle perspektiv. De fotos er fra en serie dias hvor karnevalet ses fra en flyvemaskine. Nogle dias som var glemt på et loft og de var næsten ved at gå til, pga. støv og for kold eller varmt klima. (se forrige nyhedsbrev med eksempler)

Af andre interessante nyheder er utrolig flotte fotos, taget Ole Juel Nilsen fra Svendborg fotoklub. Billederne er tydeligvis taget af en dygtig fotograf, da han har fanget den sprudlende og levende stemningen fra de første karmevaller start 80’erne. Motiverne har også et flot lys og kontrast, der er med til, at de er nogle af de flotteste jeg til dato har set fra 1982.

Sophie Nielsen har kontaktet mig og har bidraget med en skøn anekdote og herlige fotos fra Amager Karnevalsgruppe. En slags kærlighedserklæring og beskrivelse omkring en parade der gik helt fra Dragør og ind til City. Det blev til en fin side der gjorde glæde også at at få med også.

Sider og emner med bl.a. “Master Fatman”, “En accelererende ustoppelig paradevogn”, “FC Unidos de Copenhague”, “Jeg spillede koklokke til jeg fik krampe i hånden” “Karnevals speciale. KBH UNI” “Karnevals bryllup” og meget meget mere, er på plads.

Der er lagt op til intenst efterår og maaaaaaange timers arbejde endnu. Ser frem til et frugtbart resultat og så småt begynde at ligge de sidste brikker på plads. Der er planlagt en ny omgang prøvetryk omkring oktober. Noget jeg er meget spændt på, da det er første gang hvor man vil kunne se om design og typografi holder.

Det var vist det, for dette nyhedsbrev.

Alle er velkommen til at kontakte mig, hvis der er kommentarer, eller spørgsmål.

Alt godt

Søren Bie

Skriv en kommentar