Det Digitale Karnevals Arkiv

"muligvis danmarks største digitale karnevals arkiv"

Da projektet karneval.dk begyndte i 2008, var det starten på et gigantisk foto arkiv, af alt hvad der kunne opdrives omkring københavns karneval.

Mange... rigtig mange timer, er blevet brugt på at skanne kasser af diverse effekter der overlevede fra KIK, lige inden det skulle hentes og destrueres da foreningen havde kastet håndklædet i ringen.

Lokalerne skulle tømmes for alt, og køres til destruktion. Jeg nåede lige i sidste øjeblik (aften før) at redde små ti mælkekasser fyldt med mapper, fuldt af billeder som fortalte unik dansk kultur historie.

Alt dette blev skannet i 2008/2009. Fotos, og avisudklip i mængder som blev digital sorteret. En skanner gav op og gav sit maskinelle liv for arkivet.

Det er muligvis gået hen og blevet danmarks største digitale karnevals arkiv, hvor hjemmesiden Karneval.dk er arkivets ansigt udadtil. Her vises de bedste ting og deles frem så alle og enhver kan få glæde af det.

Før dette projekt fandtes der meget meget lidt information omkring Københavns Karnevals historie. Faktisk tæt på ingenting. Forsøgte man at google eksempelvis båd karneval, eller branden 92 kom der komplet blank resultat.

Historien måtte skrives og fortælles. Det er nu gjort og i skrivende stund (april 2012) har arkivet vokset sig små 105 gigabyte stort. Organiseret i årstal, emner og sambaskoler/Karnevalsgrupper mv. (og ja der er backup)

Hjemmesiden som du kigger på lige nu, fylder næsten 800 mb og vokser støt og roligt

Hvis du har læst dette, og et imellemtiden kommet i tanke om, at du har en gamle skotøjsæske fyldt med fotos, som længes efter at blive en del af arkivet, er du velkommen til at kontakte Karneval.dk.

Alt som fortæller noget om Københavns Karnevals historie har interesse. Særligt ældre papir fotos, som ikke er digitaliseret endnu og Især fra de tidligere karneval, der har vist sig svært at opdrive, er meget velkommen.