Synopsis

Titel

Karneval i Købehavn. 1982-2022 En Kulturhistorie

Genre

Dansk samfunds og kulturhistorie

Ide

Bogens hoved ide, er tænkt som en kulturhistorisk gave, i anledningen af det Københavnske Karnevals 40 års jubilæum 2022. Der arbejdes på, at bogen vil blive opsat således, at det er dem som deltog, der selv beskriver og fortæller historien selv. Det bliver ikke et opslagsværk kronologisk set. Hertil er emnet alt for komplekst. Det bliver formodentligt opsat mere som et abstrakt maleri. Der arbejdes på at det bliver stor bog som i ord og billeder fortæller 40 års Karneval i København fra 1982 til 2020 hvor arrangementet måtte aflyses pga. Coronaviruspandemien.

Så vidt vides, er det første gang der er taget initiativ og arbejdes konkret på sådanne en bog.

Annie Hedward flotte DIAS fra de to første karnevaller

Bogens potentiale

En unik dansk kultur historie som for første gang bliver samlet og vist frem i bog format. Fortalt af arrangører græsrods foreninger og tidligere medlemmer af Karnevalsgrupper mv. Derefter i samhør med hjemmesiden Karneval.dk forsætter fokus og sammenslutningen af online.

Nyt tiltag starter samtidigt med bogudgivelsen på Karneval.dk (hvis alt går vel): Podcast.
Ved podcast kan der opleves en blanding af interviews og musik optagelser eksempelvis fra diverse tidlige Karnevaler. Der findes nemlig mange optagelser fra både koncerter og fra øvelokaler. Bl.a. af sambaforeninger der ikke længere eksisterer. Interviews kan foregå på et hyggeligt og afslappet plan, hvor der diskuteres og deler gamle minder eventuelt over en god flaske vin. Det kildemateriale som ikke når, eller for plads til i bogen kan opleves via hjemmesiden her senere hen samt podcast.

Indholdsbeskrivelse

En kultur og samfundshistorisk fortælling om det Københavnske Karnevals historie fra 1982 til 2019. De to dele fletter sig ind i hinanden i en abstrakt fortælling, via anekdoter, avisudklip, referater fra generalforsamlinger, foreningsmøder, plakater, foreningsblade, og tusindvis af fantastiske fotos.

Stikord

Karneval i København. samba. kulturhistorie, anekdoter, fortællinger, avis udklip, karnevalsgruppe, sambaskole, foreningsblade, referater, plakater, paradevogne, kostume, fotocollage.

Bogen minder om

Kultur og samfunds historie litteratur. Collage og foto bøger. Store kunst og oplevelses bøger.

Målgruppe

Tidligere deltagere af karnevallet, både involverede og publikum. Der er ingen specifik aldersgruppe eller bestemte mennesker, der umiddelbart kan læse bogen. Så bogen henvender sig til alle med interesse og lyst til at se og læse dansk kulturhistorie.

Økonomi

Sådanne en stor bog er ikke billig at produceret og der er ingen økonomisk støtte tilført projektet. Estimeret af efterspørgsel fra projektet begyndelse, om den allerede kan forudbestilles, kan målsætningen indfries, ved ca. 200-250 solgte eksemplarer. Projektet bliver finansieret af egen lomme og er ulønnet. Der ingen økonomisk støtte tilført projektet. Det er en ren udgift, som vil kunne løbe rundt, hvis det planlagte oplag bliver solgt.

Deadline

Der ingen konkret deadline. Der har været deadlines fra starten af projektet. der blev udsat to gange. Efter to år undervejs har det vist sig, at projektet krævede mere tid end først planlagt, til at blive produceret. Der er en del emner hvor det ikke er lykkedes at finde kildemateriale til.

Format

Oplag: 200-250
Sider: 448 250 x 310 mm.
Farvetryk: 4+ Farvetryk på begge sider
Hardcover: Ja
Korrektur før tryk: Ja x2
Prøve bog før tryk: Ja x2
Mulighed for genoptryk: Ja

Forlag & Tryk

Human Publishing Worldwide ApS ved Lotte Søs Farran-Lee (distribution)
Tryk: Toptryk Grafisk ApS
Markedsføring: Søren Bie

Forfatterinfo

Initiativtager til bog projektet er Søren Bie. Jeg har selv været aktiv deltager og oplevet mange karnevaller siden de tidligste i 80’erne og har en stor lidenskab for kulturformidling, biografi og historie, hvor jeg bl.a. har skabt web projekterne www.marie-krøyer.dk og mit flagskib www.jeanne-darc.info. Det er mig som har taget initiativ til projektet og jeg producerer selv bogen fra start til slut. Som
grafisk designer har jeg arbejdet med bøger førhen. Denne bog bliver
min debut som forfatter.