Cover mockup

Velkommen

Tak fordi du kiggede forbi Karneval.dk

Hjemmesiden her, har fokus på kulturhistorien omkring Karnevalet i København.


Der arbejdes på en KÆMPE bog, der skal udgives i anledningen af Det Københavnske Karnevals har 40 års jubilæum i 2022.


Hjemmesiden her er tilegnet til bogen så alle kan deltage, følge med og opleve bogens tilblivelse.

Alle er inviteret med til at bidrage med indhold.

Flyer - 1982 - B

Tanken bag projektet

Bogens hoved ide, er tænkt som en kulturhistorisk gave, i anledningen af det Københavnske Karnevals 40 års jubilæum 2022.

Så vidt vides, er det første gang der er taget initiativ og arbejdes på sådanne et bogprojekt.

Der arbejdes på at det bliver meget stor bog som i ord og billeder fortæller 40 års Karnevals historie fra 1982 til 2022.

Bogen vil vise: Avis udklip, karnevalsgruppernes og sambaskolernes forenings blade, referater fra lokalgruppe møder og generalforsamlinger, flyers og plakater, tegninger og skitser til paradevogne og kostume designs. Herlige anekdoter og skønne fortællinger og ikke mindst tusindvis af vidunderlige fotos igennem 40 år.

Det bliver ikke et opslagsværk kronologisk set. Hertil er emnet alt for komplekst. Det bliver formodentligt opsat mere som et maleri og der arbejdes på, at bogen vil blive opsat således, at det er dem som selv deltog, der selv beskriver og fortæller historien, arrangører, danser og musiker og publikum.

C

Kort omkring bogen

Format

Karneval i København er et emne der indeholde mange forskellige sider og aspekter; som er meget varieret i sit indhold, og det kræver en stor volumen at kunne fortælle. Så der arbejdes på at det bliver til en stor bog. Hardcover, ca. 450 sider i fuld farve.

Økonomi

Projektet er både ulønnet og finansieret af egen lomme. Der er der ingen økonomisk støtte tilført projektet. Sådanne en stor bog er ikke billig at produceret. Det er en ren udgift, som vil kunne løbe rundt, hvis det planlagte oplag på omkring 150-250 eksemplarer, bliver solgt.

Hvem stå bag projektet?

Initiativtager til bog projektet er Søren Bie. Det er mig som skal udføre og producerer bogen fra start til slut. Jeg har selv været aktiv deltager og oplevet mange karnevaller siden de tidligste i 80’erne.

I forvejen har jeg allerede en stor lidenskab for kulturformidling, biografi og historie, hvor jeg bl.a. har skabt web projekterne www.marie-krøyer.dk og mit flagskib www.jeanne-darc.info