Du kan være med!

Du er hermed inviteret til at være med til at bidrage til bogens indhold.

Kildemateriale

Bag projektet er der et stort netværk af nuværende og tidligere sambaister der hjælper stort til med at bidrage med fantastisk kildemateriale. Der er samlet historisk materiale ind til dette projekt, i over mange år nu og det er blevet et fantastisk stort arkiv, og alt kildemateriale er venligst bidraget af tidligere og nuværende deltager dvs. musikere, danser mv. samt publikum og fotografer.

Der ledes med lys og lygte, efter alle former kildemateriale, billeder, små anekdoter og historier som kan være med til at vise og fortælle historien. Ligger du inde med kildematriale materiale du mener kan være med til at bidrgae til bogen, så kontakt mig venligst. Jo flere historier og billeder vi kan få med i bogen, jo bedre.

Kildemateriale-04

Der ledes efter alle former for kildemateriale til brug i bogen og måske kan du hjælpe? Da digitalkameraer var blevet hvermands eje i start 2000 har foto materiale været meget mere. Billeder, især fra de tidlige karnevaller i 80/90’erne, har vist sig svært at finde. Ligger du inde eller kender du nogle som kan hjælpe projektet, må du meget gerne kontakte mig.

Fotos – Negativer
Mange fotos som blev fremkaldt i sin til til papir, kan svundet ind, ridset, gulnet, eller bare aldrig blevet fremkaldt. Ligger du inde med originale negativer eller DIAS så er det faktisk det bedste end papir fotos.

Ellers er dagens mobil telefoner jo udstyret med så godt et kamera, at man kan tage et fotos af sine foto og blot sende mig det, selvom det ikke altid er det mest optimale løsning når det eventuelt skal bruges til tryk.

Husk at tage højde for lys/skygge og eventuelt genskind hvis det er blanke papir billeder. Er du i tvivl, så skal du blot kontakte mig og jeg vil gøre mit bedste for at finde frem til en løsning.

Fotos – digital
Er dine fotos allerede digitale, er det jo perfekt. Du kan sende dem via WeTransfer som er gratis.

Retningslinjer

Alle og enhver er hjertelig velkommen til at bidrage.
Inden du sender dine fotos ind, er der nogle få retnings linjer, som du gerne først må tage notits af.

1. Alt kildemateriale til denne bog er bidraget med en interesse for en fælles kulturarv der kommer alle til gode. Projekter har ikke mulighed for at betale bidragsydere honorar. Der er der ikke midler til.

2. Alle som bidrager bliver krediteret under siderne tak til. Der kommer ikke til at stå fotografens navn under hvert enkelt billedet. Billede kan blive beskåret, og tilpasset designet til bogens helhed. Undgå venligst at sende fotos der er grafisk manipoleret eksempelvis med vandmærke, ramme eller tekst på. Når du sender billeder ind, må de gerne være i høj opløsning som egner sig til tryk.

3. Fotos som er affotograferet med ældre mobiltelefoner kan være i ringe kvalitet, og for at få det bedste resultat der egner sig til bogtryk, tilbyder jeg at hjælpe med at skanne papir eller negativer billeder eller andet kildemateriale digitalt. Du kan sende kildematerialet til mig og for at du ikke skal have nogle udgifter, betaler jeg for fragt begge veje. Når jeg har skannet kildematerialet som kan tage en en uge eller to, sender det derefter tilbage til dig.

4. Du kan enten e-maile dit kildematerialet, bruge kontakt siden til at uploade eller sende et links til hvor det kan downloades, eksempelvis via WeTransfer.com. Det er også muligt at uploade til projektes Facebook gruppe. Send gerne lige så meget du har lyst at dele. Husk navn og dato og tilføj gerne et beskrivelse eller tekst til.