• Post published:marts 8, 2021
  • Reading time:3 mins read
  • Post comments:0 kommentarer

Hej alle sammen.
Så er der lidt nyheder “siden sidst” og der er sket temmelig meget.

Først er alle plakaterne tilbage efter at have været lånt ud for flere år siden. Næsten hele samlingen er komplet og gøres nu klar til med affotografering i høj kvalitet. De skal dog ligge i press et stykke tid, efter at have været rullet op i flere år før jeg kan begynde.

Her i weekenden besøgte jeg en god ven som havde en flot plakat hængende som jeg ikke havde set førhen. Den var fra 1989 og den har han foræret projektet hvad jeg er meget taknemlig for. Og her troede jeg at “plakat samlingen” var komplet. Bliver stadig overrasket over hvad der dukker op.

En helt unik bages som ikke er set før er også tilføjet projektet.

En gammel mappe med unik kildemateriale er blevet skannet i løbet af ugen. Her er der været fokus på de tidlige 90’erne og Malmø karnevalerne. Samt den famøse 92 Coburg tur med Mariposa.
Der var også unikke fotos fra de tre Samba revyer. Dog var der kun et enkelt foto fra den første revy, så vi leder efter fotos fra den første. Nogle der kender nogle?

Mariposas første fane med det famøse sommerfugl logo ligger nu her.

Skønne og meget farverige fotos fra 1983 Østerbro parade og kongens have er meldt ind. Dem skal jeg hente i morgen hvis alt går vel.

Flere nye fede bidrag der er kommet via Karneval.dk der bidrager med kildemateriale til bogen.

En stor mappe fra de tidligste 84 og op til 87 ligger nu på mit bord og venter på skanning. Her er der håndskrevende referater og det første nr. af “Karnevalsnyt”. Er stadig helt paf over det har overlevet.

En anden stor mappe – kun med avis udklip er på vej til at blive digitaliseret.

Jeg har haft den udsøgte fornøjelse at interviewe med en af første og oprindelige arrangørerne fra 1982 af to gange i telefonen over flere timer. Ubeskriveligt unik oplevelse. Han vil gerne hjælpe med til bogen, så nu er de sidste puslespilsbrikker er endelig på plads.

Sidst men ikke mindst ligger der her foran mig en mappe fra selv samme år 1982 som også har ligget og ventet på at blive samlet op af dette projekt. I mappen er der de tidligeste dokumenter bl.a. skrevet på skrivemaskine af selveste bl.a. John Little der tog initiativ og startede det hele. Den er lige nu igang med at blive skannet.

Og en masse mere.

Håber alle trives og nyder det spirende forår.

Stay tuned

Skriv en kommentar