• Post published:oktober 8, 2021
  • Reading time:5 mins read
  • Post comments:0 kommentarer

Hej alle sammen.
Så er der lidt nyheder omkring udviklingen og processen med Karnevals jubilæum bogen. Efter et intenst og koncentreret vinter/forår med arbejdet med bogen, var der brug for en kunstpause, hvor jeg også modtog en lille ny søn med storken.

Projektet har kørt et stykke tid på fuld damp igen. Der følges eksempelvis op på rigtig mange korrespondancer omkring tekster og kildemateriale til bogen som blev sat i værks i foråret.

Der er nu mange puslespilsbrikker som endelig er kommet på plads. Bogen er begyndt at tage form og der lagt godt op til maaaange timers arbejde hen over efteråret og vinteren med at sætte det indsamlet materiale sammen, og denne del har jeg set frem til. Der skal udvælges, optimere fotos, og tilføjes/fordeles ind til bogen, altsammen samtidigt med at der stadig dukker nye kildemateriale op.

Alle plakater er endelig blevet skannet i høj opløsning. En proces der har taget laaaang tid, da det er sket med en A4 skanner og hver plakat blev skannet i små bider og derefter sat sammen til en stor fil der eksempelvis er på 600 mb.

Det betyder de endelig kan bruges som de faktisk ser ud, med de rigtige farver, slidtage, foldemærker mv. De pixelrede versioner man har kunne se i mange år online, var oprindelig taget med et af de første digital kameraer i dårlig belysning, hvad ikke egner sig til tryk. Så det var en nødvendig opgave, hvor det meste af juli måned blev brugt på dette.

Apropos plakater, så dukkede der en ny plakat op til min store og glædelige overraskelse. Og det var en lille unik støtte plakat lavet af selveste Annie Hedward som kendes på den allerførste plakat fra 1982, samt en fra 1986. Jeg har været så heldig at få den foræret af Annie og ovenikøbet signeret. Plakatens motiv kendes bl.a. fra coveret LP støtte pladen fra 1984.

Annie Hedward har i øvrigt også bidraget til bogen med sine egne flotte DIAS farve fotos hun tog til de to første karnevaller. De er lige blevet skannet og der nogle fantastiske motiver, der ikke er set førhen. Annie er iøvrigt også i gang med at skrive en lille anekdote til bogen også. Det var en stor ære og vidunderlig oplevelse at møde og lære Annie at kende.

Så alle plakaterne er endelig klar til at komme i bogen. De har sammenlagt kostet en pæn portion klejner, og taget små to årtier at opstøve dem alle, så det er drøn dejligt at denne “puslespilsbrik” endelig er på plads.

Og mere fantastisk kildemateriale har fundet vej til bogen, eksempelvis omkring Slotskirken der brændte under karnevallet i 1992. Her er nogle vilde fotos som der vil understøtte den historie. Førhen var det eneste vi kendte til, nogle gamle guldnede avis udklip.

Så er der fundet fire spændene kasser på et loft omkring Mariposa sambaskoles spænden historie. Jeg har været ude og se lidt af dem, hvor der bl.a. var nogle flotte kostume tegninger og hatte skitser som blev brugt af Mariposa i slut 90’erne. Jeg vil formodentligt modtage kasserne hjem til skanning engang senere i efteråret.

Der var en lidt nyheder herfra. Med lidt nyt omkring udviklingen af bogen.
Kontakt mig, hvis der er nogle spørgsmål eller hvis i har andet på hjertet omkring bogen.

Håber alle trives og nyder dette flotte efterår.

Alt godt

Søren Bie

 

Skriv en kommentar