• Post published:marts 22, 2023
  • Reading time:7 mins read
  • Post comments:2 kommentarer

Dette nyhedsbrev har fokus på behandling af kildemateriale og et godt eksempel er de kasser projektet var så ufattelig heldig at få i hus her tidligt på året. To store kasser med papirfotos, DIAS og negativer som har stået på et loft i mange år.

De har højst sandsynligt været udsat for varme og kulde, og da jeg fik dem var en stor del af billederne, i ringe stand. Af de fotos som var svært beskadiget, eksempelvis af loft støv, knækket glas og væske (formodentlig regn eller fugt fra loftet) – der lykkes det til alt held at redde de fleste.

Ca. to uger tog det bare at rengøre samtlige fotos, før de blev klar til skanning, som derefter tog lidt over fem uger. Hver foto er skannet i 4800 DPI. Sortering og efterbillede behandling endnu et par uger.

Og der var guld – der var de fantastiske motiver fra Karnevallet 1984 til 1988. Og helt nye detaljer er dukket op. Af sambagrupper der ikke førhen var fotos af. Hillerød, Nørrebro eksempelvis. Men det som slog kegler, var et både papir og original DIAS serie af karnevalet 1988 set fra luften. Fotos taget fra en overflyvning af en massiv fyldt by. Et flot eksempel der viser hvor stort Københavns Karneval var i slut 80’erne. Ret unikke fotos, der gav stor glæde her i tegnestuen.

Der var flere DIAS karruseller som oprindeligt har været brugt som et show. Der var to billeder, et i starten med motivet af nogle ansigts farver hvor der var en tekst. Københavns Karneval, og et til sidst hvor der stod slut. Ret fornøjeligt at tænkte det har i sin tid været brugt som et show og med lidt fantasi. Kan man forstille sig et mørk lokale (sikker fuldt med cigaret røg – mange røg dengang) med en masse karnevalister som sidder og kommenterer og morer sig over de mange herlige billeder.

Så arbejdet med bogen er ikke kun opsætning af bogen. En en meget stor del af det, er også indsamling, forberedelse, sortering, tilberedelse. Og sørme om der lige er dukket endnu to helt geniale fyldte mapper op, her i går eftermiddags. Mere vidunderligt og unik kildemateriale. Og alene det, er mange skønne timers arbejde, at få digitaliseret.

Det var det i denne omgang. Kontakt mig, hvis du har noget på hjertet omkring projektet. Alle kommentarer, spørgsmål mv er hjertelig velkommen.

Alt godt

Søren Bie

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Ole Juel Nielsen

    Hej, har nogle billeder liggende fra 82-84 i mit medlemsgalleri på Svendborg Fotoklubs hjemmeside. Mvh Ole

  2. Søren Bie

    Gode Ole

    Mange tak for din kommentar og flotte bidrag til projektet. Jeg har sendt dig en mail. Venligst Søren Bie.

Skriv en kommentar