Synopsis

Titel

Karneval i Købehavn. 1982-2020 En Kulturhistorie

Genre

Dansk samfunds og kulturhistorie

A

Forfatterinfo

Initiativtager til bog projektet er Søren Bie. Det er mig som skal udføre og producerer bogen fra start til slut. Som grafisk designer har jeg arbejdet med bøger førhen og denne bog bliver min debut som forfatter.

Jeg har selv været aktiv deltager og oplevet mange karnevaller siden de tidligste i 80’erne og har en stor lidenskab for kulturformidling, biografi og historie, hvor jeg bl.a. har skabt web projekterne www.marie-krøyer.dk og mit flagskib www.jeanne-darc.info

Ide

Bogens hoved ide, er tænkt som en kulturhistorisk gave, i anledningen af det Københavnske Karnevals 40 års jubilæum 2022. Så vidt vides, er det første gang der er taget initiativ og arbejdes på sådanne en stor bog.

Der arbejdes på, at bogen vil blive opsat således, at det er dem som deltog, der selv beskriver og fortæller historien selv. Det bliver ikke et opslagsværk kronologisk set. Hertil er emnet alt for komplekst. Det bliver formodentligt opsat mere som et abstrakt maleri.

Der arbejdes på at det bliver stor bog som i ord og billeder fortæller 40 års Karneval i København fra 1982 til 2020. Bl.a. fortalt af dem som oplevede det, arrangører, danser og musiker og publikum. Avis udklip, sambaskolernes forenings blade, referater, plakater, tegninger og skitser til parade og kostume. Anekdoter og fortællinger og ikke mindst tusindvis af fotos.

Indholdsbeskrivelse

En kultur og samfundshistorisk fortælling om det Københavnske Karnevals historie fra 1982 til 2020. De to dele fletter sig ind i hinanden i en abstrakt fortælling, via anekdoter, avisudklip, referater fra generalforsamlinger, foreningsmøder, plakater, foreningsblade, og tusindvis af fotos.

Stikord

Karneval i København. samba. kulturhistorie, anekdoter, fortællinger, avis udklip, karnevalsgruppe, sambaskole, foreningsblade, referater, plakater, paradevogne, kostume, fotocollage.

Bogens potentiale

En unik dansk kultur historie som for første gang bliver samlet og vist frem i bog format. Fortalt af arrangører græsrods foreninger og tidligere medlemmer af Karnevalsgrupper mv. Derefter i samhør med hjemmesiden Karneval.dk forsætter fokus og sammenslutningen af online.

Nyt tiltag starter samtidigt med bogudgivelsen på Karneval.dk: Podcast.
Ved podcast kan der opleves en blanding af interviews og musik optagelser eksempelvis fra diverse tidlige Karnevaler. Der findes nemlig mange optagelser fra både koncerter og fra øvelokaler. Bl.a. af sambaforeninger der ikke længere eksisterer. Interviews kan foregå på et hyggeligt og afslappet plan, hvor der diskuteres og deler gamle minder eventuelt over en god flaske vin. Alt det anekdote kildemateriale som ikke når, eller er plads til i bogen kan opleves via hjemmesiden og podcast.

Bogen minder om …

Kultur og samfunds historie litteratur. Collage og foto bøger. Store kunst og oplevelses bøger.

Målgruppe

Tidligere deltagere af karnevallet, både involverede og publikum. Der er ingen specifik aldersgruppe eller bestemte mennesker, der umiddelbart kan læse bogen. Så bogen henvender sig til alle med interesse og lyst til at se og læse dansk kulturhistorie.

Deadlines

Efter flere års studiet på emnet og søgen after kildemateriale afsluttes forberedelse afsluttes juni 2021.
Sidste udkald af inlevering af kildemateriale hvis det skal nå at komme med i bogen: August
Opsætning og layout: Fra Juni til oktober.
Korrektur 1: September – Oktober.
Tryk af prøve bog: Oktober.
Korrektur 2: Oktober.
Tryk af bogen: November.
Udgivelsedato: 1 december 2021 (hvis alt går som det skal)

Forlag & Tryk

Human Publishing Worldwide ApS ved Lotte Søs Farran-Lee (distribution)
Tryk: Toptryk Grafisk ApS
Markedsføring: Søren Bie

Format

Oplag: 100-150
250 x 310 mm
Sider: 448 – 17g sill 4+ Farvetryk på begge sider
Hardcover: Ja
Garnhæftning: Ja
Korrektur før tryk: Ja
Prøve bog før tryk: Ja

Hvis første oplag bliver solgt. Er der mulighed for genoptryk: Ja

Økonomi

Sådanne en stor bog er ikke billig at produceret og der er ingen økonomisk støtte tilført projektet. Estimeret af efterspørgelse fra projektet begyndelse, om den allerede kan forudbestilles, kan målsætningen indfries, ved 250 solgte eksemplarer. Projektet bliver finansieret af egen lomme og er ulønnet. Det er en ren udgift, som vil kunne løbe rundt, hvis det planlagte oplag bliver solgt.

Kontaktinfo

Søren Bie
Arendalsgade 4.1 – 2100 København Ø
Tlf: 53 64 14 31

(Se kontakt side)

+3