Synopsis

Titel

Karneval i Købehavn. 1982-2022 En Kulturhistorie

Genre

Dansk samfunds og kulturhistorie

A

Forfatterinfo

Initiativtager til bog projektet er Søren Bie. Det er mig som skal udføre og producerer bogen fra start til slut. Som grafisk designer har jeg arbejdet med bøger førhen og denne bog bliver min debut som forfatter.

Jeg har selv været aktiv deltager og oplevet mange karnevaller siden de tidligste i 80’erne og har en stor lidenskab for kulturformidling, biografi og historie, hvor jeg bl.a. har skabt web projekterne www.marie-krøyer.dk og mit flagskib www.jeanne-darc.info

Ide

Bogens hoved ide, er tænkt som en kulturhistorisk gave, i anledningen af det Københavnske Karnevals 40 års jubilæum 2022. Der arbejdes på, at bogen vil blive opsat således, at det er dem som deltog, der selv beskriver og fortæller historien selv. Det bliver ikke et opslagsværk kronologisk set. Hertil er emnet alt for komplekst. Det bliver formodentligt opsat mere som et abstrakt maleri.

Der arbejdes på at det bliver stor bog som i ord og billeder fortæller 40 års Karneval i København fra 1982 til 2020 hvor arrangementet måtte aflyses pga. Coronaviruspandemien.

Så vidt vides, er det første gang der er taget initiativ og arbejdes konkret på sådanne en bog.

Indholdsbeskrivelse

En kultur og samfundshistorisk fortælling om det Københavnske Karnevals historie fra 1982 til 2019. De to dele fletter sig ind i hinanden i en abstrakt fortælling, via anekdoter, avisudklip, referater fra generalforsamlinger, foreningsmøder, plakater, foreningsblade, og tusindvis af fantastiske fotos.

Stikord

Karneval i København. samba. kulturhistorie, anekdoter, fortællinger, avis udklip, karnevalsgruppe, sambaskole, foreningsblade, referater, plakater, paradevogne, kostume, fotocollage.

Bogens potentiale

En unik dansk kultur historie som for første gang bliver samlet og vist frem i bog format. Fortalt af arrangører græsrods foreninger og tidligere medlemmer af Karnevalsgrupper mv. Derefter i samhør med hjemmesiden Karneval.dk forsætter fokus og sammenslutningen af online.

Nyt tiltag starter samtidigt med bogudgivelsen på Karneval.dk (hvis alt går vel): Podcast.
Ved podcast kan der opleves en blanding af interviews og musik optagelser eksempelvis fra diverse tidlige Karnevaler. Der findes nemlig mange optagelser fra både koncerter og fra øvelokaler. Bl.a. af sambaforeninger der ikke længere eksisterer. Interviews kan foregå på et hyggeligt og afslappet plan, hvor der diskuteres og deler gamle minder eventuelt over en god flaske vin. Alt det anekdote kildemateriale som ikke når, eller er plads til i bogen kan opleves via hjemmesiden og podcast.

Bogen minder om

Kultur og samfunds historie litteratur. Collage og foto bøger. Store kunst og oplevelses bøger.

Målgruppe

Tidligere deltagere af karnevallet, både involverede og publikum. Der er ingen specifik aldersgruppe eller bestemte mennesker, der umiddelbart kan læse bogen. Så bogen henvender sig til alle med interesse og lyst til at se og læse dansk kulturhistorie.

Deadlines

Bemærk: Deadlines er løst sat, ud fra om alt går som det skal. Så de kan ændres.

Forberedelse og søgen after kildemateriale: Fra december 2020 til december 2021
Opsætning og layout: Fra Juli 2021 til April 2022.
Korrektur 1: Februar 2022.
Tryk af prøve bog: Marts 2022.
Korrektur 2: April 2022.
Tryk af bogen: 1 Maj 2022.
Udgivelsesdato: 29 Maj 2022. Samme dato og præcis 40 år efter det første Karneval i 1982

Sidste mulighed for indlevering af kildemateriale hvis det skal nå at kunne komme med i bogen: August 2021

Forlag & Tryk

Human Publishing Worldwide ApS ved Lotte Søs Farran-Lee (distribution)
Tryk: Toptryk Grafisk ApS
Markedsføring: Søren Bie

Format

Oplag: 150-250
Sider: 448 250 x 310 mm – 4+ Farvetryk på begge sider.
Hardcover: Ja
Korrektur før tryk: Ja x2
Prøve bog før tryk: Ja x2
Hvis første oplag bliver solgt. Er der mulighed for genoptryk: Ja

Økonomi

Sådanne en stor bog er ikke billig at produceret og der er ingen økonomisk støtte tilført projektet. Estimeret af efterspørgsel fra projektet begyndelse, om den allerede kan forudbestilles, kan målsætningen indfries, ved 250 solgte eksemplarer. Projektet bliver finansieret af egen lomme og er ulønnet. Der ingen økonomisk støtte tilført projektet. Det er en ren udgift, som vil kunne løbe rundt, hvis det planlagte oplag bliver solgt.

Kontaktinfo

Søren Bie
Arendalsgade 4.1 – 2100 København Ø
Tlf: 53 64 14 31

(Se kontakt side)