Synopsis

Karneval i Købehavn. 1982-2022 En Kulturhistorie

Ide

Bogens hoved ide, er tænkt som en kulturhistorisk gave, i anledningen af det Københavnske Karnevals 40 års jubilæum 2022. Der arbejdes på, at bogen vil blive opsat således, at det er dem som deltog, som selv beskriver og fortæller i egne ord deres historie selv.

Der arbejdes på at det bliver stor bog på ca. 450 sider som i ord og billeder viser og fortæller 40 års Karneval i København fra årende 1982 til 2020 hvor arrangementet blev aflyst pga. Corona viruspandemien.

Det bliver ikke et opslagsværk kronologisk set. Hertil er emnet alt for komplekst. Det bliver formodentligt opsat mere som et abstrakt maleri.

Genre og bogen minder om

Dansk samfund og kulturhistorie. Store kunst og oplevelses bøger. Collage og foto bøger. Så vidt vides, er det første gang der er taget initiativ og arbejdes konkret på sådanne en bog.

Annie Hedward flotte DIAS fra de to første karnevaller

Indholdsbeskrivelse

En kultur og samfundshistorisk fortælling om det Københavnske Karnevals historie fra 1982 til 2020. De to dele fletter sig ind i hinanden i en abstrakt fortælling, via anekdoter, avisudklip, referater fra generalforsamlinger, foreningsmøder, plakater, foreningsblade, og tusindvis af fantastiske fotos.

Stikord

Kulturhistorie, Karneval i København. Samba, Anekdoter, Avis udklip, Karnevalsgruppe, Sambaskole, Foreningsblade, Referater, Plakater, Paradevogne, Kostume, Ansigtsmaling, Fotocollage.

Målgruppe

Bogen henvender sig til alle med interesse og lyst til at opleve en stykke unik dansk kulturhistorie, som ikke er blevet fortalt førhen. Der er ingen specifik aldersgruppe eller bestemte fokusgrupper, der umiddelbart kan opleve bogen, udover eksempelvis tidligere aktive deltagere af karnevallet og involverede højst sandsynligt vil finde bogen ekstra interessant.

Økonomi

Der er ingen økonomisk støtte tilført projektet. I projektets start, blev der søgt fonde, til hjælp af produktion og til trykt som er den dyreste del af hele projektet, dog uden held. Projektet er ulønnet og bliver finansieret af egen lomme.

Estimeret af efterspørgsel fra projektet begyndelse, om bogen kunne forudbestilles, kan målsætningen og den økonomiske udgift i projektet indfries, ved ca. 200-250 solgte eksemplarer. Det er en ren udgift, som vil løbe rundt, hvis det planlagte oplag bliver solgt.

Deadline

Der har været deadlines fra starten af projektet. der blev udsat to gange. Så der ingen konkret deadline. Efter nu to år undervejs viste det sig, at projektet krævede meget mere tid end først planlagt, til at blive produceret ordentlig igennem.

Der er stadig en del emner, hvor det ikke er lykkedes at finde kildemateriale til. Bogen udvikler sig dag for dag og når den er er færdig er den, ja færdig. Du kan følge bogens udvikling via Nyhedsbrevene.

Forfatterinfo

Initiativtager til bog projektet er Søren Bie. Jeg har selv været aktiv deltager og oplevet de fleste karnevaller siden de tidligste i 80’erne. Jeg har en stor lidenskab for kulturformidling, musik, kunst, biografi og historie, hvor jeg bl.a. har skabt web projekterne www.marie-krøyer.dk og www.jeanne-darc.info. Det er mig som har taget initiativ til projektet og jeg producerer selv bogen fra start til slut. Som tidligere grafisk designer har jeg arbejdet med bøger førhen. Denne bog bliver min debut som forfatter.

Bogens potentiale

En unik dansk kultur historie som for første gang bliver samlet og vist frem i bog format. Fortalt af arrangører, græsrods foreninger og tidligere medlemmer af Karnevalsgrupper mv. Derefter i samhør med hjemmesiden her Karneval.dk, forsætter fokus og viderefortælling online. Det kildemateriale som ikke når, eller for plads til i bogen kan opleves via hjemmesiden senere hen og via podcast. Ved podcast kan der opleves en blanding af interviews og lydoptagelser eksempelvis fra diverse tidlige Karnevaler. Der findes nemlig en del optagelser fra både koncerter og fra øvelokaler, eksempelvis fra historiske sambaforeninger som ikke længere eksisterer.

Format

Oplag: 200-250
Sider: 448 250 x 310 mm.
Farvetryk: 4+ Farvetryk på begge sider
Hardcover: Ja
Korrektur før tryk: Ja x2
Prøve bog før tryk: Ja x2
Mulighed for genoptryk: Ja